Turvallisuus ja tietosuoja

Maksuista huolehtii Maksekeskus (maksekeskus.ee) yhtiö, jolla on VISA- ja Mastercard-yhtiöiden PCI-sertifikaatti. PCI (Payment Card Industry) -sertifikaatti on kattava ohjelma, jolla pyritään parantamaan tietoturvallisuutta maksuratkaisujen toimittajien keskuudessa. 

Tämän sertifikaatin perusteella Maksekeskus takaa turvallisuutesi maksaessasi luottokortilla osoitteessa hotellitavarat.fi.

Suojaamme tietojasi

Sekä verkkokauppapalvelinta isännöivä yhteistyökumppanimme että maksupalvelukumppanimme Maksekeskus käyttävät Security Socket Layer (SSL) -tekniikkaa. Se on yksi markkinoiden turvallisimmista verkkotilausjärjestelmistä, jonka avulla on mahdollista salata arkaluonteisia tietoja (kuten nimiä ja osoitteita) sekä erittäin arkaluonteisia tietoja (kuten luottokorttitietoja).

Kaikki tiedonsiirrot salataan, jotta henkilötietosi eivät päädy vääriin käsiin. 

Sähköpostivahvistuksessa ja tilaussivulla ilmenevät tiedot ostoistasi ovat nähtävissä ainoastaan URL:n kautta tilauksen tilaa koskevassa sähköpostiviestissä, jonka saat, kun tilauksesi on lähetetty.

Kuinka henkilötietojasi käsitellään?

Hotellitarbed OÜ on sitoutunut suojaamaan henkilötietojesi yksityisyyttä ja turvallisuutta, ja yhtiö noudattaa EU-ssa sovellettavia tietosuojalakeja. Käsittelemme kaikkia meille antamiasi henkilötietoja luottamuksellisesti. Käytämme niitä ensisijaisesti tilausten käsittelyyn ja toissijaisesti nähdäksemme aiemmat ostosi, jotta voimme tarjota sinulle entistä räätälöidymmän ostoskokemuksen.

Tietoa evästeistä osoitteessa hotellitavarat.fi

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneellesi. Evästeet eivät sisällä mitään henkilökohtaisia tietoja kuten sähköpostiosoitettasi tai nimeäsi, vaan niiden avulla yksinkertaistetaan verkkosivuston käyttöä. Se ei myöskään vaikuta millään tavalla tietokoneeseesi.

Evästeitä on kahdentyyppisiä.
Toista niistä kutsutaan istuntoevästeeksi. Se tallennetaan väliaikaisesti tietokoneellesi, kun liikut sivustossa ja katoaa, kun suljet selaimesi. Kun liikut osoitteessa hotellitavarat.fi ja vierailet osoitteissa, jotka sisältävät hotellitavarat.fi - tunnisteen, istuntoevästeitä käytetään esimerkiksi lomakkeissa. Eli tietosi tallennetaan väliaikaisesti, jos olet täyttänyt ne sivulla ja sinun on palattava takaisin päin. Sillä tavalla sinun ei tarvitse täyttää tietojasi uudelleen.

Toisentyyppinen eväste tallentaa tiedoston tietokonee llesi pidemmäksi aikaa. Sen avulla me helpotamme käyttöäsi, kun vierailet uudestaan osoitteessa hotellitavarat.fi. Eli ostoskorisi, tallennettu toivelistasi ja viimeisimmän sisään kirjautumiset tallennetaan. Ne ovat yksinkertaisesti sitä varten, ettei sinun tarvitse joka kerta täyttää samoja asioita, kun käyt hotellitavarat.fi verkkosivuillamme.

Evästeidemme avulla me saamme myös luotettavaa tietoa asiakasvirrasta, jonka avulla me emme vain ylläpidä vaan myös parannamme asiakkaillemme tarjottavia palveluita.

Hotellitavarat verkkosivusto käyttää analyysityökaluna Googlen Google Analytics-työkalua Tämä palvelut käyttävät myös evästeitä.

Evästeidemme avulla me haluamme tarjota kävijöillemme oleellisempaa mainontaa. Näitä evästeitä hallitsee kolmannen osapuolikuten esim. Google, Zendesk ja Facebook.

Haluttaessa Google tarjoaa palvelun, jonka avulla voidaan helpostiestää nämä ilmoitukset:
https://www.google.com/settings/ads

Evästeidemme tarkoituksena on siis helpottaa käyttöäsi ja meidän omaa toimintaamme.


Tietosuojaseloste

Hotellitarbed OÜ on sitoutunut kunnioittamaan ja suojaamaan Asiakkaidensa yksityisyyttä. Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa Asiakkaalle kuinka keräämme, käytämme ja suojaamme henkilötietoja sekä mitä oikeuksia ja mahdollisuuksia Asiakkaalla on vaikuttaa henkilötietojensa käsittelyyn.

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi tiukasti EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen nro 2016/679 (the EU General Data Protection Regulation, GDPR) asettamien laillisten rajoitusten mukaisesti.

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan, kun Asiakas käyttää Hotelitavarat Palveluja. Mikäli Asiakas ei hyväksy tämän tietosuojaselosteen ehtoja, Asiakas ei voi käyttää Palveluja, koska Palvelun tarjoaminen edellyttää henkilötietojen käsittelyä.

 

Rekisterin nimi

Hotellitarbed OÜ asiakasrekisteri

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Hotellitarbed OÜ (Reg. no: 10782570 )
Leiva tn 3, Tallinn 12618, Viro

Henkilötietojen käsittelyä ja tietosuoja-asioita koskevat yhteydenotot: support@hotellitarbed.ee

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Kaupan alan toiminta edellyttää henkilötietojen käsittelyä. Asiakasrekisteriin kuuluu esimerkiksi verkkokaupan asiakastilin, tilausten toimittamisen ja laskutuksen kannalta tarpeellinen henkilötietojen käsittely. Hotellitarbed käsittelee vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat asianmukaisia ja tarpeellisia Hotellitabed liiketoiminnassa.

Henkilötietojen käyttötarkoituksiin kuuluvat:

- Asiakassuhteen hoito, ylläpito ja kehittäminen sekä asiakasviestintä;

- Palvelun tuottaminen, tarjoaminen, kehittäminen ja laadunvarmistus;

- Liiketoiminnan kehittäminen;

- Myynti- ja markkinointi, suoramarkkinointi ja markkinoinnin kohdentaminen;

- Markkinatutkimukset, asiakastyytyväisyyskyselyt ja tuotearvostelut;

- Palvelun käytön seuranta ja analysointi asiakkaiden tarpeita paremmin ymmärtääksemme sekä personoitujen Palvelun tarjoaminen;

- Asiakkaiden profilointi markkinoinnin kohdentamiseksi ja Palvelun kehittämiseksi;

- Lakiin sekä viranomaisten määräyksiin ja ohjeisiin perustuvien velvoitteiden hoitaminen;

- Palvelun tietoturvasta huolehtiminen, väärinkäytösten ja petosten estäminen ja havaitseminen sekä vika- ja häiriötilanteiden korjaaminen;

- Riskienhallinta ja koulutustarkoitukset.

Tämän lisäksi sivustolla kerätään anonyymejä tietoja verkkoanalytiikkaa varten Google Analytics -palvelulla. Palvelun käytöstä havainnoituja tietoja ovat esim.  käyttö- ja selaustiedot, sivu/sivut joiden välillä käyttäjä liikkuu, laitteen malli,  tiedonkeruun kanava (internetselain, mobiiliselain, sovellus), selaimen versio, IP-osoite, istunnon aika ja kesto sekä näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä. Anonyymia tietoa säilytetään palvelussa 26 kuukautta.

 

Henkilötietojen lähteet ja päivittäminen

Pääasiallisesti keräämme tiedot Asiakkaalta itseltään, jotka Asiakas antaa rekisteröityessään Palvelun käyttäjäksi tai käyttäessään Palvelua, kuten ostaessa tuotteita hotellitavarat.fi verkkokaupasta, antamalla ostoskorissa yhteystietoja, tilatessa uutiskirjeemme tai asioidessaan muutoin kanssamme.

Voimme saada tietoja lain sallimissa rajoissa myös muilta palveluntarjoajilta kuten luottotietorekisterinpitäjältä.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste

Henkilötietoja käsitellään Hotellitarbed ja Asiakkaan välillä tehtyyn sopimukseen, Hotellitarbed ja Asiakkaan väliseen asiakassuhteeseen, Palvelun käyttöön, Hotellitarbed oikeutettuun etuun tai Asiakkaan antamaan suostumukseen tai lakiin perustuen.

Käsittelemme kaikissa edellä mainituissa tilanteissa henkilö- ja välitystietoja vain käsittelyn tarkoituksen vaatimassa laajuudessa ja otamme aina huomioon asiakkaidemme yksityisyyden suojan.

Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme seuraavia henkilötietoryhmiä ja henkilötietoja:

- Perustiedot: nimi, yhteystiedot: postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, käyttäjätunnukset;

- Maksu- ja maksutapatiedot;

- Henkilötietojen käsittelyä koskevat suostumukset ja kiellot;

- Asiakastapahtumatiedot: asiakassuhteen hoitamiseen liittyvät tapahtumat ja tehtävät;

- Asiakasviestintä: viestit ja tallenteet, joissa asiakas on osapuolena;

- Muut suostumukseen perustuvat suostumuksen pyytämisen yhteydessä tarkemmin määritellyt tiedot;

- Palvelun käyttötiedot: Kerättyjä tietoja voivat olla ostohistoria, laskutus-, luotto- ja maksutiedot, ostoskoritiedot, tuotteiden takuutiedot, toimitustiedot kuten toimitustapa ja toimitusosoite sekä tuotearvostelut;

- Käyttäytymistiedot: Asiakkaan verkkokäyttäytymisen ja Palvelun käytön seuranta evästeiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla; Kerättyjä tietoja voivat olla verkkoselailuun käytetty kanava, selain, päätelaite, laite- tai evästetunniste, IP-osoite, istuntotunniste ja istunnon aika ja kesto, lokitietoja.

Kenelle luovutamme henkilötietojasi? Siirrämmekö tietoja EU- tai ETA -alueen ulkopuolelle

Emme myy tai vuokraa käyttäjän henkilötietoja kolmansille osapuolille

Hotellitarbed kulloisillekin yhteistyökumppaneille luovutamme välttämättömät henkilötiedot toimituksen tekoa, myyntiä ja markkinointia varten tai rahoitusyhtiölle rahoituspäätöksen teon yhteydessä. Hotellitarbed voi luovuttaa yhteistyökumppanille Palvelun käyttötietoja kohdennettujen tarjousten tekemiseksi.

Hotellitarbed käyttää it-toimintojen tuottamisessa alihankkijoita, jotka käsittelevät henkilötietoja Hotellitarbed lukuun. Henkilötietojen käyttö on rajattu tiettyyn sopimuksen mukaiseen tehtävään. Olemme laatineet tietosuoja-asetuksen mukaiset henkilötietojen käsittelysopimukset alihankkijoiden kanssa. Käyttäessämme alihankkijoita, huolehdimme, että henkilötietoja käsitellään lain ja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Hotellitarbed käyttää yhteistyökumppaneina ja alihankkijoina vain luottamuksellisia toimijoita. Henkilötietoja käsittelevät yhteistyökumppanit tai alihankkijat voivat olla sijoittautuneet Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, jolloin henkilötietoja siirretään EU- tai ETA -alueen ulkopuolelle. Huolehdimme siirtoon liittyvistä asianmukaisista suojatoimista ja käytämme henkilötietojen käsittelysopimuksissa EU:n hyväksymiä siirtomenettelyitä kuten EU:n hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa lisäksi sellaiselle kolmannelle osapuolelle, jolle luovuttamiseen Asiakas on antanut suostumuksen esimerkiksi tietyn kampanjan yhteydessä.

Henkilötietojen säilyttäminen ja suojaaminen

Hotellitarbed säilyttää Asiakkaan henkilötietoja niin kauan kuin se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi. Lainsäädännössä kuten kirjanpitoa ja kuluttajankauppaa koskevassa lainsäädännössä asetettujen velvollisuuksien hoitaminen ja toteuttaminen edellyttävät, että joitain henkilötietoja säilytetään vaikka asiakassopimus olisi päättynyt. Hotellitarbed huolehtii sellaisista kohtuullisista toimenpiteistä, joilla varmistetaan, että henkilötietojen käsittelyn tarkoitukseen nähden yhteensopimattomia, vanhentuneita tai virheellisiä henkilötietoja ei säilytetä ja toisaalta käsittelyn tarkoituksen mukaiset henkilötiedot suojataan luvattomalta käsittelyltä, hävittämiseltä, tuhoutumiselta, vahingoittamiselta ja asiattomalta pääsyltä. Otamme huomioon henkilötietojen suojaamisessa ja säilyttämisessä henkilötietojen käsittelyyn liittyvät riskit yksityisyyden suojalle ja liiketoiminnalle sekä käytettävissä olevat tekniset mahdollisuudet ja erilaiset uhkatekijät.

Hotellitarbed Palvelun, verkkokaupan, palvelimien ja kaupan tietojärjestelmien tietoturva on korkeatasoista ja ne on suojattu tietomurtoja ja palvelunestohyökkäyksiä vastaan. Hotellitarbed huolehtii henkilökunnan, sisäisten prosessien ja toimitilojensa turvallisuudesta henkilötietojen suojaamiseksi. Hotellitarbed pyrkii muutoinkin toteuttamaan kaikki tarkoituksenmukaiset menettelytavat henkilötietojen suojaamiseksi sekä estääkseen ja havaitakseen mahdollisen ulkopuolisen pääsyn henkilötietoihin.

Henkilötietoihin käsittelevät Hotellitarbed omat koulutetut työntekijät, joiden työtehtävien suorittamisessa joudutaan käsittelemään henkilötietoja. Työntekijät on koulutettu käsittelemään henkilötietoja luottamuksellisesti, turvallisesti sekä voimassa olevan lainsäädännön sekä annettujen ohjeiden ja määräysten mukaisesti.

Tiettyjen henkilötietojen käsittelyn osalta Hotellitarbed käyttää kolmansia osapuolia henkilötietojen käsittelyssä (katso edellä: Kenelle luovutamme henkilötietoja). Kyseiset yhteistyökumppanit ovat Hotellitarbed parhaan arvion mukaan luotettavia ja niiden toimintaa seurataan koko ajan.

Google Analytics-palvelulla kerätyt tiedot säilytetään Googlen Analytics-työkalussa. Google Analytics -palvelun tiedot kerätään anonyymisti, eikä niitä yksilöidä henkilöihin/henkilöön.

Mitä valintamahdollisuuksia ja oikeuksia Asiakkaalla on?

Palveluun rekisteröityneellä Asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa henkilötietojensa käyttöön ja hänelle kohdistettuun markkinointiin. Asiakas voi tehdä markkinointia koskevat valinnat Palvelun omilla sivuilla, esimerkiksi ottaako hän vastaan markkinointia vai ei. Palvelua kehitetään jatkuvasti, joten toimintoja voidaan muuttua, lisätä tai poistaa kokonaan.

Asiakkaalla on oikeus saada vahvistus käsittelemmekö häntä koskevia henkilötietoja ja oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa mukaan lukien jäljennös häntä koskevista henkilötiedoista. Asiakkaalla on oikeus tarkistaa häntä koskevat henkilötiedot sekä pyytää häntä koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista. Asiakas voi vaatia epätarkan ja virheellisen henkilötiedon oikaisemista. Henkilötiedon käsittelyn perustuessa Asiakkaan antamaan erilliseen suostumukseen, Asiakas voi peruuttaa suostumuksen.

Mikäli Asiakas katsoo, että henkilötietojen käsittelyssä on puutteita tai epäilee, että Hotellitarbed on toiminut lain vastaisesti, Asiakkaalla on vapaa oikeus reklamoida Hotellitarbed tai kyseiselle jäsenliikkeelle asiasta. Hotellitarbed on sitoutunut harjoittamaan liiketoimintaa vastuullisesti, joten haluamme korjata mahdolliset puutteet. Asiakkaalla on oikeus myös tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Voiko Tietosuojaseloste muuttua?

Palvelun kehittymisen ja muutosten sekä lainsäädännön muutosten johdosta tietosuojaseloste voi muuttua. Edellä mainittujen syiden johdosta päivitämme tietosuojaselostetta tarvittaessa. Tietosuojaselosteesta on aina uusin versio Palvelussa, minkä kehotamme säännöllisesti tarkistamaan.